Animals_Wildlife_2

Wildlife 2 (BEDREIGDE DIERSOORTEN) Wallpapers


Prachtige foto's en info over diverse dieren, zij zijn onze inspiratiebron. Beautiful pictures and information about various animals, they are our inspiration. (Endangered species)


Klik op de foto's voor groter formaat / Click on the photos for larger size.

For translation click on BING in the right corner above.

June 13, 2018


SNEEUWLUIPAARD


Bijgenaamd (de geest van de bergen), omdat hij zich zelden toont, is de sneeuwluipaard de meest iconische diersoort voor de bergen in Centraal-Azie. Vandaag dreigt deze prachtige katachtige volledig te verdwijnen.

 

Voor de mens is het moeilijk om sneeuwluipaarden te zien te krijgen, en dat geldt ook voor zijn prooien. Zijn dikke vacht met donkere vlekken verandert van kleur in functie van het seizoen. Daardoor kan hij zich goed verbergen en zijn prooien in alle discretie besluipen. We vinden de sneeuwluipaard terug in 12 landen, van Siberie« tot het Tibetaans Hoogland. Hij leeft op grote hoogten, meestal tussen 3000 en 4500 m, maar hij werd ook al gespot op meer dan 5500 m hoogte in het Himalayagebergte.

Lees meer op WWF

Bovenstaande dieren zijn met uitsterven bedreigd. Ontdek via http://wwf.be/nl hoe je ze kan beschermen.


June 13, 2018


AMOERLUIPAARD


De Amoerluipaard is de enige ondersoort van de luipaard die in gematigde bossen leeft. Sinds de jaren 1970 heeft de katachtige 80% van zijn gebied verloren.


De Amoerluipaard is kleiner dan zijn Afrikaanse neefjes. Zijn vlekken zijn meer verspreid en hebben dikkere randen. Zijn poten zijn ook langer, een noodzakelijke aanpassing om te kunnen wandelen in de sneeuw.

 

De Amoerluipaard, genoemd naar de rivier Amoer, leeft in de gematigde bossen van het Russische Verre Oosten. Dit roofdier leeft 's nachts en alleen.


Hij voedt zich vooral met reeen, sikaherten, kleine wilde everzwijnen, hazen, dassen en wasbeerhonden.


June 13, 2018


RUINE BEER

De bruine beer is een van de grootste landroofdieren en is

de meest verspreide van alle beersoorten. In de natuur kan

de bruine beer tot 30 jaar oud worden. We vinden hem in

zeer diverse landschappen, tussen droge steppen,

struikachtig land en dichtbegroeide bossen in de bergen.


De bruine beer kan op zijn achterpoten staan en voorwerpen

opheffen met behulp van zijn vingers. Hij is een alleseter

maar voedt zich vooral met planten. Zijn voeding varieert

naargelang het seizoen. In de lente eet hij gras en

scheuten.


n de zomer gaat hij voor bessen en appels, en in

de herfst kiest hij voor noten en pruimen. Voor de rest eet

hij heel het jaar door wortels, insecten, zoogdieren en

reptielen, en natuurlijk ook honing.

June 13, 2018


LYNX

Deze majestueuze katachtige is gemakkelijk te herkennen aan zijn gevlekte vacht, zijn zwarte ‘gepluimde’ oren en zijn karakteristieke bakkebaarden. Verscholen in de bossen van Noord-Amerika, Europa en West-Azië, delen ze hun jachtterrein met de grootste roofdieren van het noordelijk halfrond.

 

De lynx is een van de meest voorkomende katachtigen. Het schuchtere roofdier jaagt vooral in de ochtend en bij het

vallen van de avond. Hoefdieren, hazen, vogels, wilde katten of everzwijnen staan op het menu. Slechts heel zelden jagen ze op vee. Lynxen hebben een uitstekend zicht, zelfs in totale duisternis, en hun gehoor is sterk

ontwikkeld.

June 13, 2018


NEUSHOORN

Eeuwenlang waren neushoorns wijd verspreid in de Afrikaanse

savannes en de Aziatische tropische bossen. Vandaag leven

er nog maar weinig neushoorns buiten nationale parken en

reservaten.

 

Alle neushoorns zijn planteneters. Ze leven op graslanden

en bossen, en eten dagelijks vaak tientallen kilo’s. En ze

drinken nog meer: tot wel 80 liter water per dag. De witte

neushoorn eet voornamelijk gras, terwijl de andere

neushoornsoorten zich vooral voeden met bladeren en

twijgen.


We tellen vijf neushoornsoorten, die allemaal bedreigd of

bijna bedreigd worden.



June 13, 2018


OLIFANT

Olifanten leven al 60 miljoen jaar op de wereld en er zijn

wel 300 verschillende olifantensoorten geweest. Nu blijven er nog maar twee over: de Afrikaanse olifant en de Aziatische olifant.

 


De Afrikaanse olifant is het grootste en zwaarste dier dat op het land leeft. Met een gemiddelde schouderhoogte van 3,3 m is de Afrikaanse olifant een echte reus. De Aziatische olifant is iets kleiner, met een gemiddelde

schouderhoogte van 3 m.


De zwangerschap duurt bij de olifant tussen 18 en 22 maanden. Daarmee heeft ze de langste draagtijd van alle

dieren. Zo’n record betekent ook dat een olifantenfamilie zich erg langzaam uitbreidt. Dat maakt de diersoort kwetsbaar.

June 13, 2018


IJSBEER

Als grootste roofdier ter wereld is de ijsbeer zonder twijfel de meest indrukwekkende bewoner van het verre

noorden. Zijn Latijnse naam, Ursus Maritimus, betekent ‘beer van de zee’, een naam die hem bijzonder goed past

aangezien hij het grootste deel van zijn tijd in het water of op het pakijs doorbrengt.

De witte beer, die we vaker de ijsbeer noemen, is de grootste, zwaarste en sterkste van alle beren. De ijsbeer

is een carnivoor. Hij voedt zich vooral met het vet van zeehonden maar eet ook karkassen van gestrande beloega’s, walvissen en walrussen. Wanneer het eten schaars wordt,

durft hij ook wel muskusossen, rendieren en kleine knaagdieren aan te vallen. De ijsbeer vindt niet het hele

jaar door eten, daarom vult hij zijn vetreserves aan tussen april en juli en kan hij zo’n 3 à 4 maanden vasten, of

zelfs langer.

June 13, 2018


EUROPESE BIZON

Europese bizons, ook wisenten genoemd, zijn de zwaarste en grootste landzoogdieren van Europa. Maar daarom zijn ze niet de traagste, ze kunnen tot wel 60 km per uur rennen. Ze hebben een ruige, wollige en dikke vacht. In de zomer is de vacht bruin en in de winter donkerder van kleur. Op de kop en het uiteinde van de staart zitten zwarte haren.


Europese bizons zijn familie van de Amerikaanse bizons en vertonen duidelijke gelijkenissen. Toch zijn er verschillen: Amerikaanse bizons hebben langer haar dan de Europese en leven op de prairies in Amerika. Het is daar kouder dan in de bossen waar de Europese bizons leven. De bochel op de rug van Europese bizons is kleiner dan die van Amerikaanse bizons. Ook zijn de Europese donkerder van kleur dan de Amerikaanse bizons.


June 13, 2018


WALVIS


Walvissen horen bij de grootste dieren die ooit op aarde hebben geleefd. Het grootste deel van deze indrukwekkende zeezoogdieren, die de oceanen afzoeken naar voedsel, verkeert vandaag in gevaar.


Wat een imposante wezens. Volwassen baleinwalvissen worden gemiddeld 20 m lang. Nochtans voeden ze zich alleen met

krill en kleine vissen. Hun kaak is voorzien van baleinen, die functioneren als een kam en hen toelaat om voeding te filteren.


Walvissen zijn zoogdieren, wat wil zeggen dat ze lucht nodig hebben om te ademen en dat ze hun jongen voeden. De meerderheid van de walvissen leven solitair, al zijn er

soorten die verkiezen om in groep te jagen van 2 tot 10 individuen. Hun complexe en mysterieuze gezang laat hen toe om te communiceren en hun weg te vinden in het diepe zeewater.

June 13, 2018


ZEESCHILDPAD


Al meer dan 100 miljoen jaar doorkruisen zeeschildpadden de

oceanen. Maar sinds de laatste 2 eeuwen worden ze bedreigd

door menselijke activiteiten. 


Er zijn zeven soorten zeeschildpadden, nl de karetschildpad, de platrugzeeschildpad, de warana, Kemps

zeeschildpad, de lederschildpad, de dikkopschildpad en de

groene zeeschildpad. Ze leven in alle oceanen ter wereld

met uitzondering van de Noordelijke IJszee. Zo zijn ze te vinden in de ondiepe zeegrasvelden van de Indische oceaan tot in de kleurrijke riffen van de Koraaldriehoek en de zandstranden in het oosten van de Grote Oceaan.


Zeeschildpadden kunnen duizenden kilometers zwemmen om terug te keren naar het strand waar ze het daglicht zagen, en om er op hun beurt zelf eieren te leggen. Het vrouwtje graaft een gat in het zand en legt er tussen de 100 en 200 eieren voordat ze het gat weer met zand bedekt.

June 13, 2018


TONIJN


De tonijn is een dominante roofvis in ecosystemen van gematigde en tropische oceanen over heel de wereld. Het is een van de meest commercieel waardevolle vissen op aarde, maar het is ook een ernstig bedreigde soort.

De lengte van de verschillende soorten tonijn kan enorm variëren maar de blauwvintonijn is erg groot en kan zelfs tot 4,3 m lang worden! Ook wat gewicht betreft, staat de blauwvintonijn er goed voor: ze kunnen tot 900 kg wegen. De tonijnen van de Atlantische Oceaan worden nog langer en zwaarder dan de Pacifische tonijnen.


De tonijn is een erg gestroomlijnde vis. De kleur verschilt van ondersoort tot ondersoort. Zo heeft de geelvintonijn

een blauwe rug, gele flanken, felgele vinnen en een zilveren buik. De gestreepte tonijn heeft dan weer een

donkere, paarsblauwe rug, zilveren flanken en een zilveren

buik met 4 tot 6 donkere banden.

June 13, 2018


JAGUAR


De jaguar is de grootste katachtige van het Amerikaanse continent.


Zijn naam, die ‘hij die in één sprong doodt’ betekent, is niet toevallig gekozen.


Toch wordt deze geduchte jager blootgesteld aan verschillende bedreigingen.

 

Van Mexico tot Argentinie leeft de jaguar in heel diverse gebieden, tussen tropische bossen, moerassen, vlaktes en savannes.


In tegenstelling tot andere katachtigen is de jaguar een uitstekende zwemmer.


Hij is ook een virtuoze klimmer en is in staat om dieren te doden die soms wel twee keer zo groot zijn als hij.

Cool Text: Logo and Graphics Generator

Wil je ook een website die altijd bereikbaar is, 

en een korting,

volg dan deze link : http://one.me/nlapcedv



Copyright © 2questions, Paul Van Dael, 

All Rights Reserved - Disclaimer