answer3

Wist u dat - Questions and Answers 3

 

Op deze pagina :

Zo houd je spinnen buiten

Eten we spinnen in onze slaap ?

Alcohol is goed voor je geheugen ?

Wanneer ben je verslaafd ?

Blondjes zijn niet dommer

Geld stop je in je condoom

Wat als… E.T. ons belt ?

Temperatuur in de woestijn

Gepost 21 okt 2016 door Paul

 

Zo houd je spinnen buiten

Spinnen zijn eigenlijk vrij onschuldig, maar toch ziet niemand ze graag komen. Tijdens de herfst zoeken ze helaas de warmte van binnen op. Wij vertellen je hoe je ze kunt buiten houden met natuurlijke middelen die noch de spinnen, noch jou schaden.

 

1. Munt

Wist je dat spinnen de geur van munt niet verdragen ? Plant enkele muntplantjes in een kruidenbakje in de keuken of vul een verstuiver met een mengeling van water en muntolie. De spinnen zullen je woning vermijden en je huis ruikt daarenboven heerlijk.

 

2. Huisdier

Katten zijn meesters in het vangen van spinnen. Wanneer er eentje durft voorbij te kruipen, wordt het jachtinstinct van je pluizige huisdier geprikkeld. Voor je het weet is de spin gevangen en waarschijnlijk ook opgegeten.

 

3. Opruimen

Naast een lenteschoonmaak zou er ook zoiets als een herfstschoonmaak op je agenda moeten. In een net en opgeruimd huis, vinden spinnen geen plaats om hun spinnenweb te maken. Bovendien vind en vang je ook gemakkelijker spinnen in een overzichtelijk huis.

 

4. Citrus

Naast de geur van munt zijn spinnen ook geen fan van citrusgeur. Maak je eigen huisparfum door citrusschillen enkele dagen lang in een neutrale olie te laten trekken. Giet de olie in een mooi vaasje en voeg enkele geurstokjes toe. Draai de stokjes dagelijks om zodat de geur van citrus door je hele huis wordt verspreid.

 

5. Kastanje

Ook een typische herfstvrucht kan ervoor zorgen dat spinnen buiten blijven: de kastanje. Je kunt ze momenteel overal vinden en je hoeft ze alleen nog een strategisch plaatsje in huis te geven om de spinnen weg te jagen.

 

6. Tabak

Rokers hebben een voordeel in het verjagen van spinnen, want spinnen kunnen de geur van tabak niet verdragen.

 

Voor je eigen gezondheid, die van je huisdieren en het welzijn van de spinnen zelf, is het beter om met natuurlijke middeltjes spinnen weg te drijven uit je huis. Veel succes!

 

Bron : HEBBES.be, 2016

 

Gepost 20 okt 2016 door Paul

 

Eten we spinnen in onze slaap ?

Eerst even wat typische eigenschappen op een rij.

 

Een spin verschuilt zich regelmatig in hoekjes en gaatjes.

 

Dat doet hij meestal voor zijn eigen veiligheid of om vanuit een hinderlaag een prooi aan te vallen.

 

Jouw mond zal hij niet snel als veilige plek beschouwen.

 

Je ademhaling en hartslag veroorzaken namelijk trillingen die voor een spin als een aardbeving voelen.

 

Het is ook niet te verwachten dat er zich prooidieren rondom je mond bevinden.

 

Vanuit het perspectief van een spin is je mond dus niet erg uitnodigend.

 

Bovendien: voordat het harige beestje in je mond belandt, moet het op z’n minst over je lippen kruipen, maar waarschijnlijk over een nog groter deel van je gezicht.

 

Tenzij je na een avondje stevig drinken in een heel diepe slaap bent geraakt, is het een automatische reactie om alles wat op je gezicht kriebelt eraf te vegen.

 

Test dit maar eens bij een slapende huisgenoot.

 

Mocht een onverlaat het toch voor elkaar krijgen om in je mond te belanden, tja, dan is het best mogelijk dat je hem opeet.

 

Als je niet te veel kwijlt, slik je ’s nachts namelijk ongeveer één keer per minuut je speeksel door, dan glijdt een spinnetje zo mee je slokdarm in.

 

Ondanks dat het theoretisch waar is dat je een spin kunt opeten tijdens je slaap, is het hoogst onwaarschijnlijk dat je dit met regelmaat doet.

 

Als we het gedrag van de achtpotige en jouw automatische reflexen in ogenschouw nemen, kunnen we toch wel stellen dat we hier te maken hebben met een broodjeaapverhaal.

 

Bron : kijkmagazine.nl, Jasper Verhaar, sept 2016

 

 

Gepost 21 sept 2016 door Paul

 

Alcohol is goed voor je geheugen ?

Morgen heb je een belangrijk examen en je bent net klaar met leren.

 

Maar je hebt ook een leuk feestje en je gaat toch maar naar die kroeg.

 

Hoe zal dat morgen gaan?

 

Als je aan het examen begint, is de alcohol pas net uitgewerkt.

 

Dat blijkt goud waard: je antwoorden op de vragen zijn geniaal.

 

Alcohol na het leren is goed voor het geheugen, zo bleek bij proefpersonen die een verhaal moesten navertellen in een experiment van University of North Dakota (VS) uit 1990.

 

Een dag eerder hadden de proefpersonen het verhaal te horen gekregen.

 

Proefpersonen die daarna flink wat wodka (zo’n zes glazen) hadden gedronken, bleken zich meer te herinneren dan proefpersonen die nuchter waren gebleven.

 

Mogelijk vormt de alcohol een soort beloning, waardoor je de nieuw vergaarde informatie beter onthoudt.

 

Volgens een andere theorie voorkomt drank dat je geheugen als het ware ‘overschreven’ wordt met nieuwe herinneringen, maar helemaal duidelijk is de oorzaak daarvan niet.

 

Overigens is beschonken leren geen goed idee: dan sla je juist minder op dan in nuchtere toestand.

 

Doe je dat toch, dan kun je vreemd genoeg meer kennis terughalen nadat je opnieuw gedronken hebt, ontdekten medici van Washington University (VS) in 1969.

 

Bron : quest.nl

 

 

De dag na een avond stevig drinken functioneert het geheugen slechter dan normaal. Met name het lange termijn geheugen functioneert slechter met een kater.

 

Drinken tijdens het studeren is uiteraard nefast.

Wat alcohol doet is het vormen van nieuwe herinneringen remmen (vandaar de black-out), en het zorgt dus voor minder interferentie op wat we voordien leerden.

 

 

Gepost 20 okt 2016 door Paul

 

Wanneer ben je verslaafd ?

Als een man twee biertjes per dag drinkt, wordt dat doorgaans gezien als acceptabel. Maar drinkt hij meer, is hij dan meteen een alcoholist? Niet per se – daarvoor moet hij ook aan andere voorwaarden voldoen.

 

Zo is iemand verslaafd als hij bij gebrek aan zijn roesmiddel ontwenningsverschijnselen krijgt, zoals braken, hevig trillen, hallucinaties en lichamelijke pijn. Een verslaafde kan niet stoppen, terwijl hij dat misschien wel graag wil. Hij heeft zijn elixer nodig om op gang te komen en om te overleven.

 

Een ander bekend kenmerk: hoewel het gebruik van het verslavende middel veel problemen veroorzaakt, blijft de drang naar het middel erg sterk. Vaak moeten familie, vrienden en zelfs de partner wijken voor de verslaving. Bovendien neemt het gebruik en herstel van het middel veel tijd in beslag, waardoor een verslaafde geen tijd heeft voor ‘normale’ bezigheden zoals werk en scholing.

 

Voor de meeste middelen geldt dat iemand officieel een jaar lang deze symptomen moet hebben om als ‘verslaafde’ te worden bestempeld. Een paar biertjes te veel op een zaterdagavond maakt iemand dus nog geen alcoholist.

 

Bron : kijkmagazine.nl 6/2013

 

Gepost 21 sept 2016 door Paul

 

Blondjes zijn niet dommer (1)

Blonde vrouwen zijn niet dommer dan brunettes of dames met andere haarkleuren. Hetzelfde geldt voor mannen.

 

Het stereotype domme blondje komt vaak terug in Hollywoodfilms en flauwe grappen, maar volgens onderzoekers van de Ohio State University klopt er niets van dit cliché. Vrouwen én mannen met van nature blond haar scoren niet lager op een IQ-test dan mensen met andere haarkleuren.

 

Geen verband

De onderzoekers maakten gebruik van een grootschalig Amerikaans onderzoek, waar ze de gegevens van meer dan tienduizend mensen tussen de 14 en 21 jaar oud uit haalden.

 

Onderzoek, voornamelijk gefinancierd door de Amerikaanse overheid, omvat veel verschillende onderdelen. De deelnemers deden bijvoorbeeld allemaal de AFQT-test, waarmee het Amerikaanse leger ook het IQ van rekruten voor het leger bepaalt.

 

De wetenschappers vergeleken deze gegevens met de haarkleur die mensen hadden aangegeven van nature te hebben.

 

Daaruit bleek dat er geen statistisch relevant verschil is in IQ tussen mensen met verschillende haarkleuren.

Gepost 21 sept 2016 door Paul

 

Blondjes zijn niet dommer (2)

Wel melden de onderzoekers dat je haast zou kunnen zeggen dat blondines juist slimmer zijn dan brunettes. Blondines scoren namelijk gemiddeld gezien 1 IQ-punt hoger dan brunettes.

 

Rossige dames en dames met zwart haar zouden juist IQ’s hebben die respectievelijk 1 en 2 IQ punten lager zijn dan die van de brunettes.

 

Graven in de data

 

“De hoofdconclusie die de onderzoekers trekken, dat blondines niet dommer zijn dan mensen met een andere haarkleur, is absoluut de juiste conclusie als je kijkt naar de gegevens”,

 

zegt psycholoog Dylan Molenaar (Universiteit van Amsterdam). “De conclusies die ze verderop in hun artikel trekken, dat blondines zelfs slimmer zijn dan mensen met bijvoorbeeld zwart haar, zijn echter niet te rechtvaardigen. Daar hebben de onderzoekers zitten graven in de data. En als je dat lang genoeg doet, dan kom je natuurlijk altijd wel wat tegen.”

 

Bron : kijkmagazine.nl Odette Knappers 03/2016, en EconPapers, Ohio State University via EurekAlert!

 

 

Gepost 20 sept 2016 door Paul

 

Geld stop je in je condoom

Wist je dat soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog condooms gebruikten om te vermijden dat er zand of ander vuil in de loop van hun geweer terecht kwam.

 

Ben je gewond en heb je geen propere handen? Gebruik dan een condoom als handschoen.

 

Ze helpen bloedingen stoppen en verhinderen dat er vuil in de wonde komt.

 

Condooms zijn waterdicht.

Ervaren backpackers gebruiken ze om geld, bankkaarten of andere belangrijke documenten mee te beschermen.

 

Condooms worden ook gebruikt om medische apparatuur of microfoons te beschermen.

 

Of om een ring van je vinger te halen : Steek je gezwollen vinger in de condoom en rol ‘m naar beneden. Wring de opening van het condoom onder de ring door en plooi die over de ring. Neem de rand vast en trek het condoom richting je vingertop.

 

Door de trekkracht en het glijmiddel zou je ring zo uit moeten komen.

 

Wist je dat elk jaar wereldwijd meer dan 4 miljard condooms gebruikt worden.

 

Bron : Radio2

 

 

Gepost 20 sept 2016 door Paul

 

Wat als… E.T. ons belt ?

WIJ ZIJN NIET ALLEEN. Varianten op die kreet prijken op zo’n beetje elke voorpagina ter wereld. Niet zo vreemd ook: het nieuws dat we eindelijk een boodschap hebben ontvangen van buitenaardse wezens is iets wat overal de tongen in beroering houdt. Terwijl sterrenkundigen en andere ‘deskundologen’ zich in talkshows verdringen om hun mening te geven, wordt ook via sociale netwerken, op blogs en op fora heel wat afgediscussieerd. De een vraagt zich vooral af wat het bestaan van intelligent buitenaards leven betekent voor de verschillende religies op aarde. Een ander verwacht dat de aliens onze wetenschap en technologie eeuwen vooruit gaan helpen. Een derde acht het juist veel waarschijnlijker dat ze kwaad in zin hebben. Maar vooralsnog blijft het bij speculeren. Want wat ET ons nu precies te melden heeft, moet nog worden uitgevogeld…

 

Dat we ineens een boodschap ontvangen, opgesteld door buitenaardse wezens die een planeet hier 50 lichtjaar vandaan bewonen: het zou zomaar kunnen. Al ruim vijftig jaar lopen er projecten onder de noemer SETI: de search for extraterrestrial intelligence. Die speuren de hemel af naar een elektromagnetisch of ander signaal dat niet afkomstig is van een natuurlijk verschijnsel of kunstsatelliet, maar van een beschaving op een planeet hier lichtjaren ver vandaan.

 

Bron : Bron : kijkmagazine.nl, 3/2012

 

Gepost 07 nov 2016 door Paul

 

Temperatuur in de woestijn

Waarom is het overdag heet in de woestijn en kan het er 's nachts zelfs vriezen ?

 

De grootste en heetste woestijn ter wereld is de Sahara in Afrika.

 

Het zand is er overdag zo heet dat je huid bij aanraking kan verbranden.

 

’s Nachts kan de temperatuur makkelijk tot onder nul dalen.

 

De stand van zon en de afwezigheid van wolken zijn bepalend voor de grote verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur in de woestijn.

 

In de buurt van de evenaar, waar de Sahara ligt, staat de zon recht boven de aarde waardoor de warmte daar heel geconcentreerd is.

 

Ook is er een hele droge lucht en bijna geen vocht dat kan verdampen om wolk te worden.

 

Als er geen wolken zijn kan de zon overdag ongehinderd op de aarde branden en is er ‘s nachts geen wolkendeken om de warmte, die de aarde afgeeft, tegen te houden.

 

 

Als men moet overleven in de woestijn is het van belang alle diertjes te vangen die men tegen komt.

 

Planten en dieren die in woestijnen leven, zijn in hun bouw (morfologie), fysiologie en gedrag aangepast aan de hitte en droogte.

 

Woestijnen beslaan 40% van het aardoppervlak.

 

 

Cool Text: Logo and Graphics Generator

Wil je ook een website die altijd bereikbaar is, en een korting, volg dan deze link : http://one.me/nlapcedv

Copyright © 2questions, Paul Van Dael, All Rights Reserved - Disclaimer -/- Contact