answer4

Wist u dat - Questions and Answers 4

 

Op deze pagina :

Bizarre dingen over kussen

Waarom geen parachutes in vliegtuigen ?

Dit wist je nog niet over lachen

Waarom is het land rond een vulkaan zo vruchtbaar ?

Waarom doet een snee van papier zoveel pijn

Wat als iedereen honderd wordt ...

Mijten eten, wonen en paren op je gezicht

Gepost 20 okt 2016 door Paul

 

Bizarre dingen over kussen

We kussen heel wat af in ons leven, soms is een kus heel onschuldig, soms ook niet. We kussen uit liefde of passie, maar een kus kan ook gewoon als begroeting bedoeld zijn. We kennen het effect van een vurige zoen op ons lichaam en we weten ondertussen dat zoenen gezond is, maar er zijn ook nog een aantal dingen die we nog niet wisten.

1. Je eerste kus staat in je geheugen gegrift

De meeste mensen zullen zich hun eerste kus zeker herinneren. Het is zelfs waarschijnlijker dat je allereerste kus frisser in je geheugen zit, dan de eerste keer seks, hoewel dat laatste toch minder lang geleden is.

2. Waarom we kussen, is een raadsel

Sorry lady's, ook wij kunnen hier geen antwoord op geven. Er is nog steeds geen wetenschappelijke verklaring gevonden voor het feit dat we kussen. Does it really matter? Het is gewoon fun en dat is het belangrijkste. Neque eget montes pretium ultrices nunc class odio laoreet vivamus amet orci quam.

 

3. Een kus kan je leven redden

Wat dan weer wel wetenschappelijk onderbouwd is, is dat je er vrolijker van wordt. En je wordt er niet alleen blij van, maar ook veel alerter en dat kan wel eens van pas komen in een gevaarlijke situatie. Als sneeuwwitje de prins gekust had vóór de boze stiefmoeder haar een vergiftigde appel aanbood, had het sprookje er dus helemaal anders uitgezien.

 

4. Het is niet zo vanzelfsprekend

We kunnen ons moeilijk inbeelden hoe mensen aan die drang kunnen weerstaan, maar in sommige culturen wordt er gewoonweg niet gekust. Weird, right? Maar hé, vrije meningsuiting is oké... hoewel we zelf toch liever wél blijven kussen.

 

5. Philemafobie

Say what? Philemafobie betekent dat je bang bent van kussen. Iedereen had wel wat angstzweet bij die eerste kus, maar bij sommige mensen gaat die angst voor kussen dus niet zo snel weg.

6. De herkomst van het woord 'kussen'

Ons Nederlands woord 'kussen' komt van het Engels 'to kiss' en dat zou dan weer afgeleid zijn van het woord 'cyssan'. Dat laatste zou niet zozeer verwijzen naar het zoenen zelf, maar eerder naar de smakgeluidjes die ermee gepaard gaan.

7. Een beetje sciencefiction

Blijkbaar beschikt ieder van ons over speciale neuronen die je helpen om de lippen van je partner te vinden. Dit komt natuurlijk vooral van pas als het donker is.

8. Een veilig gevoel

Door regelmatig te kussen vermindert ons stressniveau. Dat alleen al is een enorm pluspunt, maar een kus geeft ons ook een veilig en geborgen gevoel.

9. Het is een work-out

Tijdens het kussen gebruik je maar liefst 146 spieren en door één minuut te kussen verbruik je 26 calorieën. Het is dus de ideale facial work-out en het is nog leuk ook !

 

Bron : Flair : 15 dec 2015, Valerie Noelanders

 

 

Gepost 20 sep 2016 door Paul

 

Waarom geen parachutes in vliegtuigen ?

De meeste ongelukken met vliegtuigen gebeuren onverwacht, zonder dat er tijd is om mensen hun parachutes om te laten gespen en hen een ordelijke rij richting deuren te laten vormen.

 

Hoe hoger je vliegt, hoe minder zuurstof er in de lucht is en hoe lager de luchtdruk.

 

Veronderstel dat er iets gebeurt met een vliegtuig. Dan moet eerst iedere passagier zijn parachute aantrekken. Dat is geen eenvoudige taak, zeker niet als iedereen in paniek is. Eens iedereen zijn parachute correct heeft aangetrokken, kan het ontruimen van het vliegtuig beginnen. Eerst moet een deur geopend worden. Als je dat doet op grote hoogte, is het drukverschil zo groot dat er al meteen enkele passagiers uit het vleigtuig gezogen zullen worden voor de deur helemaal open is. Eens de druk hersteld is, krijgt iedereen het natuurlijk moeilijk om te ademen omdat er geen zuurstof meer is. In een vliegtuig zijn er wel zuurstofmaskers, maar daarmee kan je niet zomaar rondlopen tot je springt. Doordat de passagiers niet rustig op hun plaats blijven zitten, wordt het vliegtuig bovendien moeilijker te besturen.

 

Je moet er ook even aan denken dat een vliegtuig dat nog stabiel genoeg vliegt om eruit te kunnen springen met een valscherm waarschijnlijk nog goed genoeg is om een noodlanding te maken.

Bron : Startpagina.nl & https://www.ikhebeenvraag.be/vraag/21960/Waarom-zitten-er-in-vliegtuigen-zwemvesten-en-geen-parachutes

 

Gepost 20 okt 2016 door Paul

 

Dit wist je nog niet over lachen

1. Lachen maakt je knapper, socialer en gelukkiger

Dit komt omdat tijdens het lachen het stofje endorfine vrijkomt. Ook na het sporten komt dit stofje vrij, dan ervaar je hetzelfde geluksgevoel. Lachen maakt je ook opener en toegankelijk, waardoor anderen je waarschijnlijk sneller zullen aanspreken of complimenteren. Ook zien anderen je als een positief persoon wanneer je veel lacht, met als effect dat anderen graag met jou om willen gaan.

2. Tussen ons vijfde en zesde jaar lachen we het meest

In deze fase van ons leven hebben we bijna geen zorgen en lachen we het vaakst, soms wel vierhonderd keer per dag! Helaas neemt het aantal lachbuien na die leeftijd alleen maar af. Wat helpt is proberen wat vaker te lachen (bijvoorbeeld door onze leuke filmpjes).

3. Je hersenen herkennen een neplach.

Een Britse studie heeft ontdekt dat je hersenen kunnen ontdekken of een lach oprecht is of niet. Je brein onderzoekt onbewust ook de reden waarom de lach wordt gefaket. Het helpt ons te herkennen hoe emoties van anderen in elkaar zitten en wat de bedoelingen zijn van een ander.

 

4. Lachen is gezond

Want eigenlijk is het gewoon een flinke work-out. Je gebruikt heel veel spieren tijdens het lachen en je spant ook je buik aan. Misschien heb je het weleens ervaren tijdens de slappe lach. Maar als je er echt mee wilt afvallen, moet je het wel even volhouden, want pas na tien minuten lachen verbrand je daadwerkelijk calorieen. Lachen is dus eigenlijk de leukste manier van afvallen!

5. Samen lachen is beter

We lachen wel dertig keer meer in een groep mensen dan wanneer we alleen zijn. Eigenlijk maakt het niet uit of een grap dan grappig is of niet, de sfeer in de groep draagt eraan bij dat je toch gaat lachen. Het is dus gezelliger in een groepje en werkt eigenlijk gewoon net zo aanstekelijk als geeuwen.

6. Baby’s lachen pas na vier maanden

Huilen is het eerste instinct van een baby na de geboorte. Maar ze kunnen pas na vier maanden lachen. Ze doen dit als een reactie, omdat ze natuurlijk nog niet kunnen praten.

 

Bron : Flairathome - 7 okt 2016

 

Gepost 20 sep 2016 opgezocht door nellyl

 

Waarom is het land rond een vulkaan zo vruchtbaar ?

 

Dat komt doordat er met een vulkaanuitbarsting stoffen uit het diepste van de aarde mee naar boven komen die gunstig zijn voor de plantengroei.

 

Planten hebben voedingsstoffen nodig zoals stikstof , fosfaat, calcium en magnesium, en die zijn niet altijd en overal in afdoende mate aanwezig.

 

Ze raken bovendien plaatselijk op.

 

Diep in de aarde zitten veel van deze voedingsstoffen, die normaal gesproken niet bereikbaar zijn voor het leven aan het oppervlak.

 

Een vulkaanuitbarsting zorgt ervoor dat ze naar boven komen, waardoor de grond vruchtbaar wordt.

 

Bron : Quest.nl (151)

 

 

Vulkaanuitbarstingen kunnen enorme natuurlijke en economische schade aanrichten en veel menselijk leed veroorzaken.

Gepost 20 okt 2016 door Paul

 

Waarom doet een snee van papier zoveel pijn

 

Een stuk papier is een onschuldig voorwerp, tot je met de zijkant in het topje van je vinger snijdt. Journalist Jason Goldman van de Britse omroep BBC zocht uit hoe het komt dat net deze sneetjes zo venijnig zijn.

Veel onderzoek is er nog niet gebeurd naar de zogenaamde 'papercuts', maar de reden waarom ze zo pijnlijk zijn is vermoedelijk een combinatie van twee factoren. Ten eerste zijn onze vingertoppen zeer gevoelig omdat hier verschillende zenuwuiteinden samenkomen. "Als je een papiersnee zou hebben in je gezicht of je genitaliën, zou dat ook heel pijnlijk zijn", zegt dermatoloog Hayley Goldbach aan de BBC. "Onze vingertoppen zijn de lichaamsdelen waarmee we de wereld verkennen en kleine delicate taakjes uitvoeren. Het is dus logisch dat we daar veel zenuwuiteinden hebben, het is een soort veiligheidsmechanisme". Wanneer je iets scherps of warms tegenkomt, is de kans groot dat de eerste aanraking met je handen zal zijn. Het feit dat je vingertoppen dan sneller pijn doen, is dus evolutionair gezien best logisch.

Een botte zaag

Ten tweede is er het papier zelf. Papier is poreuze materie en de randjes zijn, van heel dichtbij bekeken, niet zo recht als ze lijken. De snee van een stuk papier lijkt dus meer op die van een botte zaag dan die van een scherp mes, met als resultaat een chaos van scheuren en rafels in het vel. Bovendien snijdt papier redelijk diep: "Diep genoeg om door de bovenste huidlaag te geraken, want anders zou het geen pijn doen", zegt Goldbach. "De bovenste huidlaag heeft geen zenuwuiteinden". Wanneer je een papierwonde op je vinger hebt, kan je ze best goed verzorgen. De kans bestaat dat er het stukje papier druk bevolkt is met bacteriën die zich graag in je wonde nestelen. Die doen geen pijn op het moment waarop je je snijdt, maar kunnen nadien wel voor infecties zorgen.

 

Bron : Gazet van Antwerpen en Quest.nl

 

Gepost 20 okt 2016 door Paul

 

Wat als iedereen honderd wordt ...

Ongeveer de helft van alle pasgeborenen van tegenwoordig zal honderd worden. Wat betekent dat voor onze samenleving ?

Hoe zou onze wereld eruit gaan zien als we allemaal honderd jaar worden? In de eerste plaats zullen er meer mensen zijn. De Amerikaanse demograaf Randall Kuhn becijferde dat de wereldbevolking in dit scenario met zo’n 2 miljard zou toenemen.

Ook zal de wereld welvarender zijn, aangezien mensen de maatschappij pas na hun veertigste levensjaar per saldo iets opleveren. Tot zijn veertigste heeft een mens namelijk zijn ‘schuld’ van opvoeding en onderwijs nog niet ingelost; pas daarna gaat hij renderen. Er zullen dus meer productieve jaren bij komen.

Sociale overgrootouders

Families zullen groter worden, met steeds meer opa’s en oma’s. Volgens hoogleraar geriatrie Marcel Olde Rikkert zullen die oudere generaties zich meer gaan bemoeien met hun klein- en achterkleinkinderen, wat voor meer sociale binding zal zorgen. “De oudere generatie kan ook meerwaarde bieden voor zijn woon-omgeving, bijvoorbeeld door zorg te dragen voor een goede groenvoorziening of toezicht te houden op speelruimtes.”

In een honderdjarigenwereld zal een pensioensleeftijd van 67 jaar echt niet meer kunnen. De meeste gerontologen vinden wel dat oudere mensen zelf zouden moeten kunnen beslissen wat ze met hun extra jaren willen doen. .

Het is belangrijk om ouderen bij de samenleving te blijven betrekken en ze niet weg te stoppen in anonieme verzorgingstehuizen.

 

Bron : Hidde Tangerman, kijkmagazine.nl 9/2016

 

Gepost 01 feb 2017 door Paul

 

Mijten eten, wonen en paren op je gezicht

 

Alle mensen hebben gezichtsmijten, die in haarzakjes en talgklieren leven.

 

De mijten zijn ongevaarlijk, ook al eten ze van je huid en paren ze op je wangen.

 

Op dit moment gebruiken duizenden – misschien wel miljoenen – gezichtsmijten jouw gezicht als speeltuin, tweepersoonsbed en verstopplek.

 

Ieder van ons beschikt over een compleet leger van gezichtsmijten. De mijten zijn 0,1 tot 0,4 millimeter lang, hebben net als een spin acht poten en leven 18 tot 24 dagen.

 

Maar je hoeft niet meteen naar de winkel te rennen voor een grove gezichtsscrub. De gezichtsmijten zitten op iedereen, en ze doen geen vlieg kwaad.

 

Bron: 8 maart 2016 door Karine Kirkebæk, wetenschap in beeld, http://wibnet.nl.

 

 

Ze zijn kleiner dan de punt aan het eind van deze zin. Ze zitten in je bed en op je gezicht. Ze zijn overal, en toch weten we er weinig van: mijten.

 

Want er gebeurt een hoop tussen de lakens waar je geen erg in hebt. Hier en op andere plekken waar mijten leven, heerst een strijd op leven en dood om voedingsstoffen.

Cool Text: Logo and Graphics Generator

Wil je ook een website die altijd bereikbaar is, en een korting, volg dan deze link : http://one.me/nlapcedv

Copyright © 2questions, Paul Van Dael, All Rights Reserved - Disclaimer -/- Contact