answer5

Wist u dat - Questions and Answers 5

Op deze pagina :

2x zoveel kans op hartaanval tijdens winter ?

Leven met een pacemaker

Van chocolade word je ontspannen en blij

Sigaretten, zijn die radioactief ?

Pacemaker en de iPad

Zonnecel genereert energie als het regent

...In opmaak ...

Gepost 06 jan 2017 door Paul

 

2x zoveel kans op hartaanval tijdens winter ?

 

Hartpatiënten hebben dubbel zoveel risico op een hartaanval in de winter dan tidjens de zomermaanden. Experts zeggen welke voorzorgen zij kunnen nemen.

 

De daling in temperatuur tijdens de winter zorgt voor een extra gezondheidsrisico voor mensen met hartproblemen of een hoge bloeddruk. "Het risico op een hartaanval is twee keer zo hoog in de winter dan in de zomer. Dit is dan ook vaker dodelijk dan op welke andere tijd van het jaar dan ook", aldus cardiologe Praveen Chandra.

 

Harder werken

Tijdens de winter trekken de bloedvaten onder de huid samen door de koude, dit beperkt het gebied dat zorgt voor de bloedtoevoer, wat resulteert in een hogere druk op het hart om bloed rond te pompen. Het metabolisme van het lichaam is dan ook hoger, dat is ook zo voor de nood aan zuurstof, waardoor de druk op het hart nog meer toeneemt. Tijdens koud weer, moet je hart ook harder werken om je lichaamstemperatuur hoog te houden, je aders versmallen, wat de bloed- en de zuurstoftoevoer tot je hart beperkt. Al deze factoren kunnen een hartaanval veroorzaken, zeker bij ouderen of mensen die al met een hartziekte kampen, aldus Chandra.

 

Geen daglicht

Een gebrek aan zonlicht is een andere reden die kan verklaren waarom hartaanvallen vaker voorkomende tijdens de winter. "Het is geweten dat minder daglicht tijdens de winter humeurwisselingen kan verergeren, het verhoogt ook het risico op depressies, maar dit kan ook het hart treffen", aldus een expert Atul Mathur. "Onderzoeken toonden aan dat hartpatiënten minder vitamine D in hun lichaam hebben dan gezonde mensen."

 

Voorzorgen

Dokters zeggen dat verschillende voorzorgsmaatregelen, als het vermijden van uitdroging, het risico kan beperken. Drink tien glazen water om dehydratatie te vermijden. Te veel alcohol en calorierijke voeding moeten ook vermeden worden", aldus Mathur. "Het lichaam moet voorbereid worden om lichamelijk, mentaal en medisch hartaanvallen te bestrijden. Patiënten moeten niet te veel zichzelf blootstellen aan koude omgevingen. Daarnaast moeten ze regelmatig op controle bij een dokter zodat elke verandering in bloeddruk en andere lichaamsfuncties zo snel mogelijk opgemerkt wordt.

 

Hoewel sommige dokters matige lichaamsbeweging voorschrijven, waarschuwen anderen dat te veel sport schadelijk kan zijn. Zeker wanneer iemand het niet gewoon is om te bewegen, moeten je hier niet te plots aan een hoog tempo mee beginnen. Patiënten die kampen met een erg hoge bloeddruk moeten ochtendwandelingen vermijden.

 

Bron: goedgevoel.be

 

Invloed vrieskou op personen met pacemaker

De pacemaker zit meestal onder de huid net onder het sleutelbeen geïmplanteerd en heeft daardoor dezelfde temperatuur als het lichaam, ongeveer 37 graden.

 

 

Terug naar Menu

Gepost 06 jan 2017 door Paul

 

Leven met een pacemaker

De pacemakers bewaken uw hart continu om een te trage, onregelmatige of onderbroken hartslag bradycardie) te behandelen. Wanneer de pacemaker een ritmestoornis waarneemt, worden kleine onwaarneembare elektrische signalen afgegeven om de hartfrequentie te normaliseren.

 

Leven met een geïmplanteerde pacemaker vereist meestal enkele aanpassingen, zoals het beperken van het aantal armbewegingen in de eerste paar weken na implantatie en het bezoeken van uw arts voor regelmatige controles. Maar pacemakers helpen miljoenen mensen een volwaardiger en actiever leven te leiden.

 

Dagelijks leven met een pacemaker

 

Veel mensen met een implanteerbare pacemaker hervatten hun normale dagelijkse activiteiten nadat ze volledig hersteld zijn van de operatie. Uw arts kan u echter vragen bepaalde situaties te vermijden.

Uw arts of verpleegkundige geeft advies over uw specifieke aandoening, maar dit zijn slechts een aantal algemene richtlijnen voor na uw herstel.

Lichaamsbeweging

 

Als uw arts aangeeft dat het toegestaan is, kunt u uw normale dagelijkse activiteiten weer oppakken. De meeste mensen kunnen na het herstel weer beginnen met lichaamsbeweging.

 

Waarschuwingen met betrekking tot medische procedures

 

Personen met metalen implantaten zoals een pacemaker en bijbehorende geleidingsdraden, mogen de volgende medische behandelingen niet ondergaan:

-microgolf-ablatie met behulp van een katheter diathermiebehandeling (hoge frequentie, korte golf of microgolf)

 

-MRI (magnetische resonantie imaging)- of MRA (magnetische resonantie angiografie)-scan*

transurethrale naaldablatie (TUNA)

 

Bron: medtronic.nl

 

Ik heb zelf een pacemaker sinds enkele jaren. Met dank aan de wetenschap, waardoor ik een normaal leven kan leiden.

 

Terug naar Menu

Gepost 01 feb 2017 door Paul

 

Van chocolade word je ontspannen en blij

 

Chocolade is meer dan een donkere lekkernij.

 

Nieuw onderzoek duidt erop dat chocolade goed is voor je mentale gesteldheid.

Een nieuw onderzoek van de Swinburne University of Technology in Australië laat zien dat kleine hoeveelheden pure chocolade het gevoel van rust en welbehagen vergroten.

 

Chocolade brengt rust

 

Pure chocolade is rijk aan een groep antioxidanten die polyfenolen worden genoemd, en de onderzoekers hebben gekeken naar de invloed van deze antioxidanten op onze gemoedstoestand.

 

Voor het onderzoek namen 72 mannen en vrouwen in de loop van 30 dagen 500 mg, 250 mg of 0 mg polyfenol in via warme chocolademelk.

 

Er zit ongeveer 120 mg polyfenol in een reep pure chocolade van goede kwaliteit.

 

De proefpersonen die 500 mg polyfenol hadden gekregen, gaven aan dat ze zich kalmer en blijer voelden. Hun gemoedstoestand werd gemeten aan de hand van 16 schalen.

 

Onderzoekers duiken dieper in chocolade

Het is voor de onderzoekers lastig om de chocolade-inname direct te koppelen aan het verbeterde humeur. Het kan ook zijn dat de proefpersonen vrolijker waren doordat ze iets aten wat ze lekker vonden.

 

Daarom willen de Australische onderzoekers nog meer onderzoeken doen om de samenhang tussen polyfenol en het fijne gevoel van rust en welbehagen aan te tonen.

 

Chocolade heeft positieve effecten

De positieve eigenschappen van chocolade zijn al eerder onderzocht in andere studies.

 

Uit een onderzoek uit 2015 bleek dat de antioxidant resveratrol, die onder andere in pure chocolade en rode wijn zit, de ontwikkeling van alzheimer en dementie kan afremmen.

 

Een ander onderzoek liet zien dat polyfenolen in chocolade ook het risico op hart- en vaatziekten verminderen. De polyfenolen verhogen het goede cholesterol HDL, wat leidt tot minder van het slechte cholesterol LDL.

 

Bron: 31 maart 2016 door Karine Kirkebæk, wetenschap in beeld, http://wibnet.nl.

 

Terug naar Menu

Gepost june 12, 2017

 

Sigaretten, zijn die radioactief ?

 

Sigarettenrook bevat ruim 50 chemische verbindingen die kankerverwekkend zijn, en de rook bevat inderdaad ook radioactieve deeltjes die in de longen blijven zitten en kanker kunnen veroorzaken.

 

Er zitten kleverige haartjes op tabaksbladeren, waar radioactieve deeltjes uit de lucht aan blijven hangen.

 

Als ze eenmaal vastzitten, krijg je ze er moeilijk weer af.

Ook nemen de planten via hun wortels radioactieve elementen op.

 

Passief roken is het inademen van de rook van andermans sigaretten en de rook die de roker uitademt.

 

Maar ook na het uitdrukken van de sigaret ademt de roker stoffen uit die schadelijk zijn voor je gezondheid.

 

Laat de rokers steeds een minuut of drie wachten voordat je ze weer laat binnenkomen.

 

Terug naar Menu

Gepost May 08, 2017 door Paul

 

Pacemaker en de iPad

Het gebruik van een iPad blijkt niet zonder risico voor mensen die afhankelijk zijn van een pacemaker.

 

Het probleem is ontdekt door de student 'Chien' van een school in Stockton, Californië. De scholier onderzocht het effect van de iPad op 19 vrijwilligers die allen een pacemaker hebben. De testpersonen is gevraagd te doen alsof zij met de iPad in slaap vallen en de iPad op hun borst te leggen. De iPad schakelde in 18,8 procent van de gevallen de pacemaker uit.

 

Ook de iPad is echter voorzien van magneten, die worden gebruikt om de Smart Cover op zijn plek te houden. Deze magneten blijken in sommige gevallen dus sterk genoeg om de pacemaker uit te schakelen. Het probleem doet zich overigens alleen voor als de iPad zeer dicht tegen de borstkast wordt gehouden. De magneet is niet krachtig genoeg om de pacemaker uit te schakelen als deze op 'normale' leesafstand wordt gehouden.

 

Apple adviseert overigens een iPad nooit direct op je borst te leggen. Ook fabrikanten van pacemakers raden het af apparaten met een magneet dicht bij de pacemaker te houden.

 

Bron : http://computertotaal.nl/artikelen/apple/magneten-in-ipad-kunnen-pacemaker-uitschakelen-53922

Lees ook : https://janstevens.wordpress.com/2013/11/19/en-de-pacemaker-hij-tikt-maar-door/

Gepost june 29, 2017

 

Zonnecel genereert energie als het regent

 

Wetenschappers in China ontwikkelden een zonnepaneel dat ook energie opwekt als het regent. Het prototype werd bedekt met een laagje grafeen, een atomaire laag van koolstofatomen.

De test met het nieuwe zonnepaneel slaagde; maar de stroom die werd opgewekt, was aan de lage kant. Zonnecellen die werken in alle weersomstandigheden zouden alvast in ons land een succes kunnen zijn. Zover is het echter nog niet, de nieuwe techniek bevindt zich nog op laboratoriumniveau.

 

Onderzoekers van de Ocean University of China Institute of Materials Science and Engineering in Qingdao hebben onder leiding van Qunwei Tang aangetoond dat het mogelijk is om elektriciteit te produceren door de blootstelling van grafeen aan zout water.

 

Ze publiceerden hun bevindingen in het Duitse Chemical Society-tijdschrift Angewandte Chemie.

 

Bron: bouwkroniek.be

 

 

Terug naar Menu

May 12, 2016

 

In opmaak

Wij verzamelen interessante vragen en antwoorden. Dingen die u misschien nog niet wist... Dingen waarop u al geruime tijd een antwoord zoekt. Misschien vinden wij wel een antwoord op een van uw vragen.

 

Terug naar Menu

May 12, 2016

 

Under construction

Wij verzamelen interessante vragen en antwoorden. Dingen die u misschien nog niet wist... Dingen waarop u al geruime tijd een antwoord zoekt. Misschien vinden wij wel een antwoord op een van uw vragen.

 

Terug naar Menu

May 12, 2016

 

In opmaak

Wij verzamelen interessante vragen en antwoorden. Dingen die u misschien nog niet wist... Dingen waarop u al geruime tijd een antwoord zoekt. Misschien vinden wij wel een antwoord op een van uw vragen.

 

Terug naar Menu

Cool Text: Logo and Graphics Generator

Wil je ook een website die altijd bereikbaar is, en een korting, volg dan deze link : http://one.me/nlapcedv

Copyright © 2questions, Paul Van Dael, All Rights Reserved - Disclaimer -/- Contact