hitlijsten

The Sixties

1960 - 1969

 

De jaren ’60 vormden een belangrijk keerpunt in de 20ste eeuw en brachten een omwenteling teweeg in de door ons toen gekende wereld. Overal ontstond er een periode van overvloed, activiteit en dynamiek, wat zich vertaalde in een grondige gedragswijziging van alle mensen. Tijdens de Gouden Sixties waaide er een nieuwe wind door alle sectoren van onze economie, onze cultuur en ook de politiek.

 

Woodstock (voluit Woodstock Music & Art Fair) was een muziekfestival dat van 15 tot en met 18 augustus 1969 gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland van de melkveehouder Max Yasgur. Het festival had als motto "3 Days of Peace & Music" (Nederlandse vertaling: 'drie dagen van vrede en muziek'). Het geldt als een van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek.

 

Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald. Hierdoor was het festival eerst niet winstgevend voor de organisatoren, maar dankzij de platenverkoop en inkomsten van de film werd het dat uiteindelijk toch nog.

 

Ondanks het gebruik van alcohol en het gebruik van drugs was er weinig misdaad en geweld op het festival. Er waren echter te weinig voorzieningen getroffen voor het onverwacht grote aantal bezoekers. Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk.

 

Er vielen drie doden: één door een overdosis heroïne, één doordat een man in slaap was gevallen en door een tractor werd overreden en een andere festivalganger stierf aan een gesprongen blindedarm. Daarnaast werden er op het festival twee baby's geboren en hadden vier vrouwen een miskraam.

Seventies

1970 - 1979

 

De tijden van Zeezenders, Hippies, Hotpants, Plateauschoenen, Glam Rock en Disco. Het waren warrige tijden met vele trends en eigenaardigheden. Het Afrokapsel was in en je zag vele rages. We maakten kennis met het digitale tijdperk. Er ontstond een seventies jeugdcultuur en deze jongeren lieten hun stem horen via de popmuziek.

 

Popmuziek De jaren tachtig

 

Megasterren Michael Jackson, Prince en Madonna, new wave zoals The Cure en Talking Heads, rock zoals Queen, U2, Bruce Springsteen, Toto, de Simple Minds en Dire Straits, ska zoals Madness en The Specials, pop zoals Duran Duran en Wham !.

 

Later werden vergeten artiesten en platen van onder het stof gehaald en abusievelijk onder een New Beat-stempel opnieuw gelanceerd. New Beat heeft een belangrijke basis gelegd voor de house- en trancescene van de jaren 90.

 

Hitlijsten moeten nog mobiel vriendelijk online gezet worden

 

Oude pagina's vind u HIER

Wil je ook een website die altijd bereikbaar is, en een korting, volg dan deze link : http://one.me/nlapcedv

Wist je dat - Waarom - Hoezo - Copyright © 2questions, Paul Van Dael, All Rights Reserved - Disclaimer -/- Contact

Cool Text: Logo and Graphics Generator