Wallpapers
Wildlife 1
2questions.be

Animals Wildlife 1 (BEDREIGDE DIERSOORTEN)


Prachtige foto's en info over diverse dieren, zij zijn onze inspiratiebron. 

Klik op de foto's voor groter formaat


Kameleon
Krokodil
Cheetah


KAMELEONS

De kameleon heeft een tong als een flexibele vliegenvanger.

Kameleon

Zijn huidskleur kan hij veranderen om zich te verbergen voor zijn prooi en voor zijn vijanden.


In het broedseizoen kan de kleurverandering echter een ander doel hebben. Als twee mannetjes elkaar een territorium of vrouwtje betwisten, neemt het dominante mannetje een felle kleuring aan, terwijl de verliezer donkerder groen wordt en wegkruipt.


Kameleon

Kameleons hebben een eigenschap die uniek binnen de reptielen is, ze kunnen hun ogen onafhankelijk van elkaar bewegen en daardoor twee verschillende beelden tegelijk in zich opnemen.


KROKODILLEN

Er bestaan 14 krokodillensoorten, 7 alligator- en kaaiman-soorten en één gaviaal.

Krokodil

Stuk voor stuk zijn het krachtige dieren die op land en in water leven en op een groot aantal andere dieren jagen. Mannetjes en vrouwtjes lijken op elkaar, maar mannetjes zijn meestal groter. Zowel krokodillen als alligators hebben voor in de onderkaak een stel grote tanden om de prooi te grijpen. Bij de krokodillen passen deze tanden in inkepingen in de bovenkaak en ze zijn zichtbaar als de kaken gesloten zijn.


CHEETAH

Jachtluipaard, gepard of cheeta(h)

Cheetah

De jachtluipaard, gepard of cheeta is een groot katachtig roofdier dat nog voorkomt in Afrika en Iran.


De jachtluipaard staat bekend als het snelste landdier ter wereld.


De hoogst gemeten snelheid is ca 93 km per uur. Het gehele lichaam van de cheetah is gebouwd op snelheid en dat is te zien.

Krokodil
Cheetah

Lange poten en een lange staart om balans te houden tijdens de korte sprint, waarbij de cheetah vaak snel moet afbuigen en wenden.

Bij alligators en kaaimannen passen de grote tanden in bot-achtige gaten in de bovenkaak en zijn daardoor onzichtbaar als de bek dicht is.


Bron: dieren-info.nl/reptielen/krokodillen-en-alligatorsGIEREN

Vale gieren eten uitsluitend aas in het gebied van herkomst. De vale gier is de meest algemene gierensoort van Europa


LYNX

Lynxen (Lynx) vormen een geslacht van een aantal middelgrote katten uit de familie der katachtigen.

Eekhoorn
Gier - Vulture
Lynx
Eekhoorn

Een eekhoorn, is meer dan twee vertederende grote ogen en een borstelige pluimstaart. Deze pluimstaart is trouwens van levensbelang voor dit kwieke zoogdier, hij is even lang als het lichaam en heeft meer dan één functie.

Eekhoorn

De pluimstaart doet ook tijdens een overhaaste sprong naar beneden, dienst als valscherm, verhoogt de luchtweerstand en voorkomt dat de eekhoorn neerstort op de grond. 

Hij broedt in Zuid-Europese berggebieden. Vooral Spanje kent een aanzienlijke populatie vale gieren, maar dankzij succesvolle herintroductie programma’s in de Franse en Italiaanse Alpen komt de gier daar nu ook weer geregeld voor.

Gier - Vulture

Vale gieren zijn erg grote vogels, met brede vleugels die naar het uiteinde smaller toelopen in lange donkere hand en armpennen.

Lynx

De Lynx komt voor in Europa, Azië en Noord-Amerika, voornamelijk in bergachtige streken en naaldbossen. Door de jacht en verdrijving uit hun leefgebied zijn deze katten met hun kenmerkende oorpluimen tegenwoordig vrij zeldzaam geworden.

Nu zijn er opnieuw lynxen gesignaleerd in België. De roofdieren, die meer op een luipaard dan op een kat lijken, maken de Duits/Belgische grensstreken weer onveilig.


EEKHOORN

De eekhoorn, rode eekhoorn of gewone eekhoorn is de in Europa meest voorkomende eekhoorn.

Voxn- Fox

VOS

De vacht van de vos is over het normaliter roodbruin, maar kan ook beige tot helderrood zijn, of zilverkleurig tot zwart.

Wolf

WOLF

De wolf is een zoogdier uit de familie van de hondachtigen, die behoort tot de roofdieren.

Vlieg - Fly


VLIEG

De vliegen vormen een onderorde van de tweevleugeligen. De onderorde omvat zo'n 120 families.

Vos - Fox
Vos -Fox

Het leefgebied van de vos breidde de laatste decennia gevoelig uit. Door hun groot aanpassingsvermogen en de relatief grote oppervlakte van hun territoria, laten ze zich regelmatig opmerken in onze buurt.

Bron: www.natuurpunt.be/pagina/het-leven-van-de-vos

Wolf

De vacht van een wolf varieert van beige tot rossig bruin en gaat geleidelijk over in een grijzige bovenkant en een donkerder zadel. Maar er zijn ook heel wat honden die dat kleurenpalet hebben.

De staart is dik behaard en hangt recht naar beneden.

Wolf

In grootte is de wolf ook wat imposanter dan de meeste hondenrassen.

Vlieg - Fly

De belangrijkste karakteristiek van vliegen binnen de orde van de tweevleugeligen is dat zij sterk gereduceerde antennes hebben.

(Wikipedia)

Vlieg - Fly

De tweevleugeligen komen wereldwijd voor en worden vertegenwoordigd door honderdduizenden soorten, die in verschillende vormen voorkomen en tevens een breed scala aan mogelijke levenswijzen hebben.

De vos (Vulpes vulpes) is lid van de hondachtigen. De vos is een van de grootste roofdieren die nog vrij in de Benelux voorkomen. Hij is niet veel groter dan een flinke kat, hoewel hij door zijn lange vacht en dikke staart vooral 's winters bedrieglijk groot lijkt. De vos heeft sterk ontwikkelde oren en neus maar ziet minder scherp.

Een inbreuk op uw copyright, mail ons zodat wij betreffend item kunnen verwijderen.  A breach of your copyright, contact us so we can remove item.

Wil jij ook een one.com website met korting, volg deze link : http://one.me/nlapcedv

Copyright © 2questions.be,  Paul Van Dael,  (Radio45 inactive)

All Rights Reserved - Disclaimer 

2 Questions on YouTube
Paul on YouTube
Nelly on YouTube
2Questions on FB
Paul on FB
2Questions on Instagram
SiteLock
Cool Text: Logo and Graphics Generator

Deze website maakt gebruik van standaard cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u als bezoeker akkoord.

Accepteren