Wallpapers
Countries 17
2questions.be

COUNTRY  WALLPAPERS 17

North America, North Korea, North Macedonia, Norway,

Oman, Pakistan, Palau, Palestine.

(Info Wikipedia)

Noord-Amerika is een continent dat volledig op het noordelijk halfrond ligt en bijna volledig binnen het westelijk halfrond. Het wordt beschouwd als een noordelijke subcontinent van de Amerika's. Het wordt in het noorden begrensd door de Noordelijke IJszee, in het oosten door de Atlantische Oceaan, in het westen en zuiden door de Grote Oceaan en in het zuidoosten door Zuid-Amerika en de Caraïbische Zee. Noord-Amerika heeft een oppervlakte van ongeveer 24.709.000 km2, ongeveer 4,8% van de oppervlakte van de Aarde of ongeveer 16,5% van het landoppervlak. Noord-Amerika is het op twee na grootste continent qua oppervlakte, na Azie en Afrika en het op drie na grootste qua werelddeelbevolkingsaantal na Azie, Afrika en Europa.

Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea, is een land op het Koreaans Schiereiland in Oost-Azie dat grenst aan de landen China, Rusland en Zuid-Korea en aan de Gele Zee en de Japanse Zee. De hoofdstad is Pyongyang. Het Koreaans Schiereiland was bijna duizend jaar verenigd en onafhankelijk – achtereenvolgens onder de Goryeodynastie, de Joseondynastie en het Keizerrijk Korea – toen het begin 20e eeuw door Japan werd bezet. Na de Japanse overgave in 1945 werd Korea in 2 gedeeld. Pogingen het land te herenigen mislukten, waarop in 1948 de Democratische Volksrepubliek Korea het licht zag. De Koreaanse Oorlog (1950-1953) eindigde door tussenkomst van de Verenigde Naties in een wapenstilstand. Op de grens met het zuiden werd daarna een zwaarbewaakte gedemilitariseerde zone opgericht.

De Republiek Noord-Macedonie, is een land in het midden van het Balkanschiereiland in Zuidoost-Europa. Het is de opvolger van een van de deelrepublieken van het voormalige Joegoslavie. De deelrepubliek verklaarde zich in september 1991 onafhankelijk onder de naam Republiek Macedonie. In 1993 werd Noord-Macedonie lid van de Verenigde Naties, maar dan onder de voorlopige naam Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonie, vanwege een geschil met Griekenland over de rechten op de naam Macedonie. Na een akkoord met Griekenland kreeg het in 2019 de naam Noord-Macedonie.

Noorwegen, officieel het Koninkrijk Noorwegen, is een land in Noord-Europa. Noorwegen ligt op het westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland en grenst aan Zweden, Finland en Rusland. Het Verenigd Koninkrijk en de Faeröer liggen ten westen aan de andere kant van de Noordzee en Denemarken ligt ten zuiden aan de overzijde van het Skagerrak. Ook de noordelijke eilandengroep Spitsbergen is deel van het Noorse koninkrijk. De Antarctische gebieden Bouvet, Peter I-eiland en Koningin Maudland vallen onder Noors bestuur, maar horen niet tot het koninkrijk.Noorwegen heeft een oppervlakte van 385.207 km2 (inclusief Spitsbergen) en een kustlijn van ruim 25.000 km. Door het relatief lage inwonertal bedraagt de bevolkingsdichtheid circa 13 per km2 (exclusief Spitsbergen: 16 per km2) en is Noorwegen na IJsland en Kazachstan het dunstbevolkte land van Europa. Grote delen van het land worden gedomineerd door natuur; bossen, fjorden, gletsjers en meren zijn kenmerkend voor het Noorse
landschap.

Oman, is een sultanaat in West-Azie, aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland. Het grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten in het noordwesten, Saoedi-Arabie in het westen, en Jemen in het zuidwesten. De oppervlakte beslaat 309.500 km2. Tot 9 augustus 1970 stond het bekend als Muscat en Oman. Het land is lid van de Arabische Liga en van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten.

Pakistan, officieel de Islamitische Republiek Pakistan, is een land in Zuid-Azie dat ligt op het Indisch subcontinent, grenzend aan India, Afghanistan, Iran, China en aan de Arabische Zee. De hoofdstad is Islamabad. Pakistan maakte oorspronkelijk samen met India en Bangladesh deel uit van Brits-Indie.