Wallpapers
Countries 20
2questions.be

COUNTRY  WALLPAPERS 20

Samoa, San Marino, Sao Tome and Principe, Saoudi Arabia, Scotland, Senegal, Serbia, Seychelles.

(Info Wikipedia)

Samoa, officieel de Onafhankelijke Staat Samoa en tot 1997 West-Samoa, is een republiek in Polynesie. Het land omvat het westelijk gedeelte van de Samoa-eilanden, het oostelijke deel is het Amerikaanse territorium Amerikaans-Samoa. Voorts wordt Samoa omringd door Tokelau in het noorden, Tonga in het zuiden en Wallis en Futuna in het westen. Samoa werd in 1962 onafhankelijk van Nieuw-Zeeland. Het land telt een landoppervlak van 2831 km2.

San Marino, officieel de Republiek San Marino, is een staat gesitueerd op het Apennijns Schiereiland aan de oostelijke kant van de
Apennijnen. Het is een enclave omringd door Italie. Het land is iets groter dan 61 km² en heeft een bevolking van ruim 30.000 inwoners. De hoofdstad is San Marino. San Marino heeft de kleinste bevolkingsomvang van alle leden van de Raad van Europa. San Marino is de oudste nog bestaande constitutionele republiek van de wereld: de voortzetting van de kloostergemeenschap werd op 3 september 301 gesticht door de heilige diaken en steenhouwer Marinus van Arbe.

Sao Tomé en Principe, officieel de Democratische Republiek Sao Tomé en Principe, is een land voor de westkust van Afrika, in de Golf van Guinee. Sao Tomé en Principe bestaat uit meerdere eilanden, waarvan Sao Tomé verreweg het grootst is. Daarna komt het veel kleinere Principe en nog enkele niet of nauwelijks bewoonde eilanden. Ruim een derde woont in de gelijknamige hoofdstad Sao Tomé. De eilanden zijn bergachtig en vulkanisch met een weelderige tropische plantengroei. De belangrijkste economische hulpbron is de landbouw, die de inwoners kokosnoten, koffie, cacao en palmolie verschaft. De bevolking bestaat voor het grootste deel uit mulatten, personen met zowel Afrikaanse als Portugese voorouders. De inwoners van Sao Tomé en Principe worden in het Nederlands als Santomees, Santomese en Santomezen aangeduid, behalve in formele teksten, waar men een omschrijving gebruikt in plaats van het bijvoeglijk naamwoord.

Saudi-Arabie, officieel het Koninkrijk Saoedi-Arabie, is een land in het Midden-Oosten en Azie. Dit koninkrijk beslaat het grootste deel van het Arabisch Schiereiland. Het grenst aan Jordanie, Irak, Koeweit, de Perzische Golf, Bahrein, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Jemen, de Rode Zee en de Golf van Akaba. Het land heeft een bevolking van meer dan 32 miljoen inwoners. Saoedi-Arabie wordt geregeerd als absolute monarchie, met het Huis van Saoed, waartoe oprichter Abdoel Aziz behoorde, als koninklijke familie. Het is een autoritaire staat en behoort volgens Freedom House tot de meest onvrije landen, onder meer vanwege de afwezigheid van verkiezingen en de toepassing van de doodstraf. De staatsgodsdienst is het wahabisme, een fundamentalistische stroming binnen de soennitische islam. Deze stroming heeft een grote invloed uitgeoefend op de Saoedische cultuur. In Saoedi-Arabië liggen tevens de twee belangrijkste heilige plaatsen van de islam: Mekka en Medina. Saoedi-Arabie is grotendeels woestijn en is bijzonder rijk aan aardolie.

Schotland is een voormalig koninkrijk en constituerend land van het Verenigd Koninkrijk. Het omvat het noordelijk deel van het eiland Groot-Brittannie en grenst in het zuiden aan Engeland. Schotland kent een eigen rechtsstelsel, vlag, bankbiljetten en binnenlands bestuur en vormt een constituerend land binnen het Verenigd Koninkrijk. Schotland telt ruim 5,3 miljoen inwoners. De hoofdstad van Schotland is Edinburgh.

Senegal, officieel de Republiek Senegal, is een land in Afrika dat grenst aan Mali, Guinee, Guinee-Bissau, Gambia en Mauritanie. De rivier de Senegal vormt de grens tussen Senegal en Mauritanie. Hoofdstad is Dakar.

Servie, officieel de Republiek Servie, is een land in het zuidoosten van Europa. Het is sinds 5 juni 2006 een onafhankelijke staat, nadat het 85 jaar lang onderdeel was van Joegoslavie en tussen 2003 en 2006 van de confederatie Servie en Montenegro. De hoofdstad van Servie is Belgrado. Servie moet niet verward worden met de Servische Republiek, een deelgebied van Bosnie en Herzegovina.

De Seychellen, officieel de Republiek der Seychellen, zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische
Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Meeste inwoners wonen op het hoofdeiland Mahé, dat met 155 km2 net zo groot is als Texel. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland. De Seychellen zijn met hun inwoneraantal het kleinste land van Afrika en het behoort tot de kleinste landen van de wereld. De Seychellen leven voor een groot deel van het toerisme. Niet alleen vanwege de stranden met hun typische granietformaties maar ook door de unieke flora en fauna. Een lokaal gezegde stelt dat hier ooit de Hof van Eden lag.