Wallpapers
Countries 22
2questions.be

COUNTRY  WALLPAPERS 22

South Carolina, Spain, Sri Lanka, Sudan, South Sudan, Suriname, Sweden, Switzerland, Syria.

(Info Wikipedia)

South Carolina (Nederlands: Zuid-Carolina) is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de -Palmetto State-, zoals de bijnaam luidt, is SC. De hoofdstad is Columbia. Het gebied dat nu South Carolina heet, werd oorspronkelijk bevolkt door inheemse stammen als de Cherokee en de Catawba. De Spanjaarden waren de eerste Europeanen die het gebied bezochten. In 1521 verkenden zij het gebied rond Winyah Bay (in het tegenwoordige Georgetown County). In 1540 trok de conquistador Hernando de Soto door het gebied. In 1562 vestigde een groep Franse hugenoten, gevlucht vanwege de Hugenotenoorlogen, zich op Parris Island maar hun nederzetting Frans Florida werd een jaar later weer verlaten.


Spanje, officieel het Koninkrijk Spanje, is een land in het zuidwesten van Europa met 48.958.159 inwoners en een oppervlakte van 505.992 km². Het land beslaat grofweg 80% van het Iberisch Schiereiland.

Sri Lanka, officieel de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka en voorheen Ceylon, is een land in Zuid-Azië. Het land is een eilandstaat in de Indische Oceaan en telt 22.409.381 inwoners.

Soedan of Sudan, officieel de Republiek Soedan of Republiek Sudan, ook wel Noord-Soedan of Noord-Sudan ter onderscheid van Zuid-Soedan, is een land in Afrika. 

Suriname, officieel de Republiek Suriname, is een republiek aan de noordkust van Zuid-Amerika met als hoofdstad Paramaribo. Het land was van 1667 tot 1954 een kolonie van Nederland en daarna een land binnen het Koninkrijksverband. Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk.

Zweden, officieel het Koninkrijk Zweden, is een Scandinavisch land in Noord-Europa. Het wordt omringd door Noorwegen in het westen en noorden, Finland in het noordoosten, de Botnische Golf in het oosten, de Oostzee in het zuidoosten en het zuiden en het Skagerrak en het Kattegat in het zuidwesten. 

Zwitserland, officieel de Zwitserse Bondsstaat is een land in het westen van Europa met als buren Duitsland in het noorden, Frankrijk in het westen, Italië in het zuiden, Oostenrijk en Liechtenstein in het oosten.