Wallpapers
Countries 23
2questions.be

COUNTRY  WALLPAPERS 23

Tadzjikistan, Tahiti, Taiwan, Tanzania, Thailand, Timor_Leste, Togo, Tonga, Trinidad_&_Tobago, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, Tuvalu.

(Info Wikipedia)

Tadzjikistan, officieel de Republiek Tadzjikistan, is een land in Centraal-Azië dat grenst aan Oezbekistan, Kirgizië, China en Afghanistan. Tot 1991 maakte het deel uit van de Sovjet-Unie.

Tahiti, vroeger Otaheite genoemd, is een eiland in de Stille Zuidzee. Het behoort samen met de eilanden Moorea en Bora Bora tot Frans-Polynesië, een grote eilandengroep van 118 eilanden die gelegen is tussen Australië en Zuid-Amerika. Veel van deze eilanden hebben een vulkanische oorsprong.

De Republiek China, gewoonlijk Taiwan genoemd, is de facto een onafhankelijk land in de Oost-Chinese Zee, dat echter wegens tegenstand van de Volksrepubliek China door een overgrote meerderheid van landen niet als staat erkend wordt.

Tanzania, volledige naam Verenigde Republiek Tanzania, is een onafhankelijk land in Oost-Afrika. Het land grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda en Burundi in het westen; Oeganda en Kenia in het noorden; en Mozambique, Malawi en Zambia in het zuiden. De hoofdstad is Dodoma, maar de grootste stad is Dar es Salaam.

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azie. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij.

De Democratische Republiek Oost-Timor of Timor-Leste is een land in Zuidoost-Azie of, afhankelijk van de definitie, in Oceanie.

Togo, officieel de Republiek Togo, is een land in Afrika dat grenst aan Ghana, Burkina Faso, Benin en aan de Atlantische Oceaan.