Wallpapers
Countries 25
2questions.be

COUNTRY  WALLPAPERS 25

Ukraine, United Arab Emirates, Uruguay, Uzbekistan, USA =>

Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, California, Chicago,
Colorado, Connecticut, Delaware

(Info Wikipedia)

Oekraine is een land in Oost-Europa dat in het noordoosten en oosten aan Rusland, in het noordwesten aan Wit-Rusland, in het westen aan Polen, Slowakije en Hongarije en in het zuidwesten aan Roemenie en Moldavie grenst. Verder grenst het in het zuiden aan de Zwarte Zee en in het zuidoosten aan de Zee van Azov.

De Verenigde Arabische Emiraten zijn verenigde emiraten in Azië die aan Saoedi-Arabië en Oman grenzen. De vereniging omvat zeven emiraten, namelijk Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Uruguay, officieel de Republiek ten oosten van de Uruguay is een land in Zuid-Amerika. De naam wordt uitgesproken als Oeroegwaj, in het Nederlands ligt de klemtoon meestal op de eerste lettergreep, in het Spaans op de laatste.

Oezbekistan, officieel de Republiek Oezbekistan, is een land in Centraal-Azië. Het grenst aan Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Afghanistan en Turkmenistan. Het heeft geen verbinding met een zee. 

Alabama is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de Yellowhammer State, zoals de bijnaam luidt, is AL. De hoofdstad is Montgomery.

Alaska is een van de staten van de Verenigde Staten. De staat grenst in het oosten aan Canada en is verder omringd door de Grote Oceaan, de Beringzee en de Noordelijke IJszee. De hoofdstad van Alaska is Juneau, terwijl Anchorage de grootste stad van de staat is. Alaska is de grootste staat van de VS. 

Arizona is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de Grand Canyon State of Copper State, zoals de bijnamen luiden, is AZ. De hoofdstad is Phoenix.

Arkansas is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de Natural State, of The Land of Opportunity zoals de bijnamen luiden, is AR. De hoofdstad is Little Rock. 

Boston is de hoofdstad en grootste stad van de Amerikaanse staat Massachusetts. Het wordt ook beschouwd als de officieuze hoofdstad van New England. In het jaar 2010 had Boston 617.594 inwoners.

Californië is een van de vijftig staten van de Verenigde Staten van Amerika. Het ligt van noord naar zuid uitgestrekt langs de westkust van het land, aan de Stille Oceaan. De hoofdstad is Sacramento. Los Angeles, San Diego, San Jose, San Francisco, Fresno, Sacramento, Long Beach en Oakland zijn de grootste steden.

Chicago is de grootste stad in de Amerikaanse staat Illinois en het bestuurlijk centrum van Cook County. Met een inwoneraantal van 2.836.658 mensen in de stad en meer dan 9 miljoen in de metropool is Chicago na New York en Los Angeles de grootste stad van de VS.

Colorado is een van de staten van de Verenigde Staten. De hoofdstad is Denver. De staat Colorado is vernoemd naar de Río Colorado, Spaans voor "Gekleurde Rivier". De bijnaam van Colorado is The Centennial State. De standaardafkorting voor de staat is CO.

Connecticut is een staat van de Verenigde Staten. De officiële bijnaam luidt "The Constitution State", en de standaardafkorting is CT. De hoofdstad is Hartford.

Delaware is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting is DE. De hoofdstad is Dover.