Wallpapers
Countries 29
2questions.be

COUNTRY  WALLPAPERS 29

Vermont, Virginia, Washington, West Virginia, Winsconsin, Wyoming, Route66, Vanuatu, Vatican City, Venezuela, Vietnam

(Info Wikipedia)

Vermont is een van de vijftig staten van de Verenigde Staten van Amerika, gelegen in New England in het noordoosten. Het is de 6e kleinste staat naar oppervlakte en met 625.000 inwoners de op een na kleinste naar bevolkingsaantal. De staat is een van zes relatief kleine staten die samen New England vormen.

Virginia is een van de staten van de Verenigde Staten. De naam is een verwijzing naar koningin Elizabeth I van Engeland, The Virgin Queen. Virginia is de oudste van de dertien koloniën die in de 18e eeuw de Verenigde Staten zouden vormen en speelde een belangrijke rol in de vroege geschiedenis van het land. 

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. "D.C." staat voor "District of Columbia", het speciale federale district dat hetzelfde grondgebied bestrijkt en er min of meer synoniem mee is. Het District of Columbia is vernoemd naar een oude, poëtische naam voor de Verenigde Staten: Columbia.

West Virginia is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de "Mountain State", zoals de bijnaam luidt, is WV. De hoofdstad is Charleston. 

Wisconsin is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting voor de "Badger State", zoals de bijnaam luidt, is WI. De hoofdstad is Madison en de grootste stad is Milwaukee. De naam van de staat is afgeleid van de rivier de Wisconsin, die door de staat stroomt. 

Wyoming is een van de staten van de Verenigde Staten. De standaardafkorting is WY. De hoofdstad is Cheyenne. De staat heeft de bijnaam the Equality State vanwege de gelijke rechten die vrouwen er al vroeg kregen. In 1869 werd het vrouwenkiesrecht ingevoerd en vrouwen werden toegelaten in jury's en openbare ambten.

U.S. Route 66 of kortweg Route 66 was een historische autoweg in de Verenigde Staten, die begon in Chicago, en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. US66 loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.

De Republiek Vanuatu is een eilandengroep in Oceanië die sinds 1980 een onafhankelijk land is. Voorheen stond het bekend als de Nieuwe Hebriden, een Frans-Brits condominium. 

Vaticaanstad, officieel de Staat Vaticaanstad, is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Het grondgebied van dit land wordt geheel omsloten door de stad Rome, waardoor het een enclave binnen Italië is.

De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika, dat grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden, Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Colombia in het westen. 

Vietnam, officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië. Met 96.160.163 inwoners behoort Vietnam tot de 15 volkrijkste landen ter wereld. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi en de grootste stad is het zuidelijke Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon. 

Countries on page 28 : North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah

Countries on page 30 :  Jemen Zambia, Zimbabwe, Zuid Afrika

Thanks for visiting this page, please come again soon - Dank voor uw bezoek, hopen u snel weer te zien.

Een inbreuk op uw copyright, mail ons zodat wij betreffend item kunnen verwijderen.  A breach of your copyright, contact us so we can remove item.

Wil jij ook een one.com website met korting, volg deze link : http://one.me/nlapcedv

Copyright © 2questions.be,  Paul Van Dael,  (Radio45 inactive)

All Rights Reserved - Disclaimer 

2 Questions on YouTube
Paul on YouTube
Nelly on YouTube
2Questions on FB
Paul on FB
2Questions on Instagram
SiteLock
Cool Text: Logo and Graphics Generator

Deze website maakt gebruik van standaard cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u als bezoeker akkoord.

Accepteren